Minne suuntaat matkoillasi ulkomaisessa pääkaupungissa?

Riitta Lassander
Toiminnanjohtaja, Helsinki City Markkinointi ry

Kun lomailet tai matkustat työasioissa ulkomailla, haluat varmaan tutustua maan pääkaupungin historialliseen keskustaan, Tukholmassa Gamla staniin, Kööpenhaminassa Strögetiin… Tuskin haaveilet käynnistä kauppakeskuksissa, jotka ovat kymmeniä kilometrejä keskustasta uusien asuinalueiden keskellä.

Uskomme tavoittavamme maan sielun parhaiten sen pääkaupungin keskustan vanhoilla kaduilla, esplanadeilla ja puistoissa, missä myös kaupungin omat asukkaat viihtyvät ja viettävät aikaansa. Keskustoissa on pieniä, palvelevia kivijalkakauppoja, kahviloita ja ravintoloita terasseineen ja keskustatavarataloja. Jo ajatus Harrodsista tai Lafayettesta vie meidät mielikuvissamme Lontooseen tai Pariisiin.

Milloin olet viimeksi nauttinut Helsingin keskustasta, omasta pääkaupungistasi kaikessa rauhassa, tutustunut uusiin alueisiin, joissa et ole ehkä koskaan käynyt, ihaillut kauniita, vanhoja rakennuksia, istahtanut terassille katselemaan ohikulkevia ihmisiä, leikkinyt olevasi ulkomailla, turistina omassa kaupungissasi? Kevään tuodessa lämpimät säät ja Ihana Helsinki –tapahtuman kukittaessa kaupungin kannattaa tulla viihtymään keskustaan, kun se on parhaimmillaan!

Helsinki City Markkinointi ry (HCM) on ydinkeskustan kiinteistöomistajien, yrittäjien ja Helsingin kaupungin yhteistyöelin. HCM jatkaa sotien jälkeen Aleksanterinkadun ensimmäisistä jouluvaloista  käynnistynyttä ydinkeskustan toimijoiden yhteistyötä. Tavoitteena on ylläpitää ja kehittää keskustan vetovoimaa ja tukea siellä toimivien kaupallista menestystä. HCM järjestää vuosittain Aleksin Joulukadun avajaiset, toukokuisen Ihana Helsinki –viikon ja sen yhteydessä Kauppojen Yönä tänä vuonna ensimmäistä kertaa Tour de Terrace –terassiseikkailun. HCM innostaa keskustan toimijoita yhteistyöhön. Elävä historiallinen kaupunkikeskusta on kaupunkilaisten olohuone ja koko maan näyteikkuna tänne tuleville matkailijoille. Voimme olla ylpeitä kaupungistamme.