IHANA HELSINKI INFO

Ihana Helsinki on Helsingin ydinkeskustaa, sen toimijoita ja keskustan monipuolisuutta esittelevä kaupunkifestivaali. Ihana Helsingin aikana ydinkeskustan kauppakeskukset, kivijalkaliikkeet, ketjuliikkeet, ravintolat, galleriat, museot ja muut alueen toimijat esittäytyvät yleisölle uudella tavalla ja antavat parastaan. Keskustan kadut, torit ja puistot täyttyvät tapahtumista ja karnevaalitunnelmasta. Keskusta koristellaan ihanilla kukkateoksilla. Otamme kesän yhdessä vastaan!

Ihana Helsinki järjestettään kahdeksatta kertaa 23.–26.5.2019. Festivaalia on järjestetty vuodesta 2012. Tapahtuman taustalla on ollut tarve järjestää keväälle vuosittainen keskustan toimijoiden yhteinen tapahtumaviikko ja kutsua kävijöitä tutustumaan mahtavaan tarjontaan. Elävän ydinkeskustan kehittäminen on koko kaupungille ja sen asukkaille tärkeää. Kevään saapuminen kaupunkiin on mahtavaa aikaa ja haluamme juhlistaa tätä kukittamalla kaupunkia, somistamalla liikkeet, kadut, torit ja puistot. 

Tapahtuman järjestäjä on Helsinki City Markkinointi ry. Helsinki City Markkinointi ry järjestää vuosittain mm. Aleksin joulukadunavajaiset ja keskustan jouluvalot. Yhdistyksen jäseniä ovat keskustan kauppiaat ja ravintoloisijat, kiinteistönomistajat ja Helsingin kaupunki. Lue lisää tästä.

Tapahtuman tuottamisesta ja kehittämisestä vastaa suunnittelutoimisto Pluto Finland. Pluto on ollut mukana mm. isoissa kaupunkitapahtumissa, esimerkkeinä Art goes Kapakka ja vuoden 2007 Euroviisujen kaupunkitapahtumallisuus. Tutustu Pluton tekemiseen tästä.

Yhteystiedot:

Pluto Finland:
Hanna Arkio-dos Santos, tuottaja, puh. +358 40 834 5225, hanna.arkio@plutofinland.fi

Helsinki City Markkinointi ry
Peggy Bauer, hallituksen puheenjohtaja, puh. +358 40 828 3140, peggy.bauer@torikorttelit.fi