Museot ja muut

4775-ateneum-in-the-sun-photo-ville-malja.jpg

ATENEUM

Kaivokatu 2
Ateneumin taidemuseo esittää maan rakastetuimmat klassikot uudessa valossa. Suomen taiteen tarina -näyttely nostaa esiin uusia teoksia ja rinnastuksia, luoden samalla yhteyden niin Suomen kuin maailman historiaan. Museo tarjoaa lisäksi kokemuksellisia museokäyntejä, opastuksia ja inspiroivia työpajoja kaikenikäisille. Löydä omat lempiteoksesi ja ihastu uusiin tuttavuuksiin. Ovemme Helsingin sydämessä ovat avoinna juuri sinulle.

www.ateneum.fi

MFA_Logo_vaaka_iso_Cmyk_C.jpg

ARKKITEHTUURIMUSEO

Kasarmikatu 24
INSTAWALK: Koristeaiheet jugend-arkkitehtuurissa, Lauantaina 25.5. kello 13. Helsingin jugend-arkkitehtuuri on täynnä kukkaornamentteja ja kasviaiheita. Kuvaa ja tunnista kuuluisien jugend-rakennusten yksityiskohtia yhdessä @helsinkifacades-kuvaaja Kristo Vedenojan kanssa kävelykierroksella. Kokoontuminen Arkkitehtuurimuseolla kello 13, kierroksen kesto n. 1h 45 min. Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen: mfa@mfa.fi

www.mfa.fi

Luomus_kaisaniemi_Laura Sandholm_1500.jpg

KAISANIEMEN KASVITIETEELLINEN PUUTARHA

Kaisaniemenranta 2
Rehevä ulkopuutarha ja kymmenen kasvihuonetta kätkevät sisäänsä kasvimaailman harvinaisuuksia.

www.luomus.fi/kaisaniemi

1900043_616520778470683_1428403799843591537_n.jpg

KANSALLISMUSEO

Mannerheimintie 34
Kulttuurin ja historian keidas keskellä Helsinkiä. Koe suomalaisten vaiheet esihistoriasta aina tähän päivään asti. Uudistuvat ja vaihtuvat näyttelyt sekä monipuoliset tapahtumat kutsuvat palaamaan aina uudelleen. Vieraile pienten kanssa Vintissä, syvenny näyttelyyn oppaan johdolla, lounasta museoravintolassa, tee kierros museokaupassa - ylläty ja ihastu!

www.kansallismuseo.fi/fi/kansallismuseo/etusivu

luomus_fiseen_blue.jpg

KUMPULAN KASVITIETEELLINEN PUUTARHA

Jyrängöntie 2
Kumpulan kasvitieteellinen puutarha levittäytyy Kumpulan kartanon historiallisille maille. Kuuden hehtaarin alue jakautuu kulttuurikasvien- ja maantieteelliseen kokoelmaan. Tule opettelemaan kaukomaiden kasveja tai hae vinkkejä omaan puutarhaasi!

www.luomus.fi/Kumpula