Ihana Helsinki 2017 osallistujat julkaistaan huhtikuussa.

Tutustu vuoden 2016 osallistujiin!

Ihana Helsinkiä vietettiin keskustassa to 19.- su 22.5.2016. Ihana Helsinki kutsui tutustumaan ydinkeskustan monipuoliseen tarjontaan, ilahdutti kaupunkilaisia ja turisteja ihanilla kukkateoksilla ja juhlisti kevään ja kesän saapumista kaupunkiin. 

Helsingin keskusta on täynnä kiinnostavia toimijoita putiikeista kauppakeskuksiin, ravintoloista kahviloihin ja museoista gallerioihin. 
Tutustu Ihana Helsinki -tapahtuman vuoden 2016 osallistujiin allaolevasta listasta. Tapahtumat ja tarjoukset on esitelty ohjelmasivulla. 

KAUPPAKESKUKSET, TAVARATALOT & MUUT ISOMMAT TOIMIJAT

 

KAUPPAKESKUS CITYCENTER
Keskuskadun ja Kaivokadun kulma
Citycenter on urbaani kauppakeskus Helsingin ytimessä, Makkaratalossa. Citycenteristä löytyy kattava valikoima myymälöitä, ravintoloita, kahviloita
sekä eri toimialojen palveluita. 
 Tutustu tarjontaan linkistä:

www.citycenter.fi

 

GALLERIA ESPLANAD 
Sisäänkäynnit Pohjoisesplanadi, Mikonkatu, Aleksanterinkatu, Kluuvikatu
Helsingin ydinkeskustan Fashion District -korttelin muodostava Galleria Esplanad tarjoaa kattavan valikoiman kansainvälisiä huippumerkkejä arkeen ja juhlaan. Kauppakeskuksessa on lähes 40 muodin ja designin erikoisliikettä sekä korkealuokkaisia ravintola- ja kauneuspalveluja kolmessa kerroksessa.
www.galleriaesplanad.fi

Insta: @galleriaesplanad FB: GalleriaEsplanad

 

 

KAUPPAKESKUS FORUM
 Mannerheimintie 14-20
New Forum for New Helsinki. Helsingin alkuperäinen kauppakeskus, uutena ja entistä ehompana. Tutustu tarjontaan linkistä:
www.forum.fi

 

 

KAUPPAKESKUS KAMPPI
Urho Kekkosen katu 1
Kamppi on paikka, jossa suurkaupunkilainen viihtyy.  120 liikettä, 30 ravintolaa ja kahvilaa yhdistettynä suurkaupunkimaiseen sykkeeseen, tästä on Kamppi tehty. 

Instagram: @kamppi_FI       Twitter: @kamppi_FI       Snapchat: kamppi_fi

Facebook: https://www.facebook.com/kauppakeskuskamppi/

YouTube: https://www.youtube.com/user/kamppikauppakeskus/featured

Tutustu tarjontaan linkistä: http://www.kamppi.fi

 

 

KAUPPAKESKUS KLUUVI
Aleksanterinkatu 9
Kluuvi = Uniikki, palveleva – vetovoimainen kahvila- ja ravintolatarjonta.
Tutustu tarjontaan linkistä 
www.kluuvi.fi

 

stocka-kuva.jpg

STOCKMANN
Aleksanterinkatu 52
Helsingin keskustan Stockmann. Kaikkien aikojen tavaratalo on mukana Ihana Helsinki 2016 -tapahtumassa. Lisätiedot Stockmannilla järjestettävistä tapahtumista löydät osoitteesta: www.stockmann.com/tapahtumat
stockmann.com/fi

 

 

 

DESIGN DISTRICT HELSINKI
Luovien tekijöiden keskittymä, joka levittäytyy Punavuoresta Kaartinkaupungin, Kampin ja Ullanlinnan suuntaan. 
Design District Helsinki on yli 200 muotoilullaan erottuvan toimijan keskittymä, Unescon designkaupungiksi nimetyn Helsingin luova ydin. Sen edustaman designkeskittymän merkittävyyttä ei kuvaa ainoastaan sen tunnetuimpien suomalaisen muotoilun lippulaivatoimijoiden, kuten Artekin, Marimekon ja Designmuseon mukanaolo, vaan myös jäsenistön monipuolisuus. Designputiikkien ja gallerioiden rinnalla verkostossa on kokonaisvaltaisella muotoilullaan erottuvia ravintoloita, kahviloita ja hotelleja, sekä kasvava luovien palveluiden tuottajien joukko.
www.designdistrict.fi

YKSITTÄISET LIIKKEET

 

AARIKKA
Pohjoisesplanadi 27
Aarikan muotoilu tunnetaan skandinaavisen selkeistä linjoista, pyöreästä muodosta ja puusta. Aarikan korut edustavat yksilöllistä ja persoonallista tyyliä. Kotimallistoon kuuluu kattaus- ja sisustustuotteita niin arkeen kuin juhlaan. Suurin osa koruista valmistetaan käsityönä suomalaisissa kodeissa, kotityöntekijöillä. Kotituotteemme kokoonpannaan suomalaisissa työllistymistä tukevissa keskuksissa. Aarikka on vuonna 1954 perustettu suomalainen perheyritys. 
 www.aarikka.com

 

ANTIIKKILIIKE R. MUURI
Lönnrotinkatu 3
Antiikkiliike R. Muuri tarjoaa kattavan valikoiman korkeatasoisia antiikki- ja design-esineitä 1700 - 1900 -luvuilta. Kauppias Risto Muurin, ja näin myös Antiikkiliike R. Muurin, juuret alalla ulottuvat jo vuoteen 1992. 

 

 

ARTISAANI
Unioninkatu 28 

Taidekäsityöliike Artisaanissa voi ihastella Sami Oikarisen keväisiä, pastellin värisiä keramiikka-esineitä.

 

 

BEAM
Erottajankatu 15-17

Persoonallista muotia molemmille.

 

 

BEAMHILL
Yliopistonkatu 5
Katumuotia: Acne, A.P.C, Adidas, BLK DNM, Carhartt, Edwin, Han Kjobenhavn, Hope, Kitsune, Nike, New Balance, Norse Projects, Nudie, Palace, Soulland, Stüssy, Whyred...  
beamhill.fi
 

CLAS OHLSON
Mannerheimintie 4
Clas Ohlson auttaa ja innostaa ihmisiä tarjoamalla käteviä ja käytännöllisiä ratkaisuja edulliseen hintaan joka päivä viidessä eri tuoteryhmässä: pienrauta, sähkö, elektroniikka, koti ja vapaa-aika.
clasohlson.com

 

DESIGN X FINLAND
Unioninkatu 27

 

FANTASTICO
Museokatu 7
Muotia Pariisista, ranskalaisia & italialaisia vaatteita & asusteita kaikenkokoisille naisille. Kauneushoitoja, klassista hierontaa, vyöhyketerapiaa ym. hyvän olon hoitoja. Putiikissa voi myös järjestää omat ShopBailut ystäville. 
www.fantastico.fi

 

FEMINETT BOUTIQUE
Kluuvikatu 1
Feminett on perinteikäs naistenvaateliike Helsingin keskustassa, hotelli Kämpiä vastapäätä. Upeista tiloistamme löydät kaikki Euroopan tunnetuimmat merkkivaatteet. Asiantuntevat pukeutumisneuvojamme avustavat sinua yksittäisten vaatteiden tai vaatekokonaisuuksien valitsemisessa.
www.feminett.fi

FINLAYSON
Eteläesplanadi 14
Lähes kaksisataa vuotta, määrätietoisesti ja korkeaa laatua vaalien, Finlayson Oy on tuonut tuotteillaan pehmeyttä ihmisten koteihin. Esplanadin myymälästä löydätte Finlayson-kodintekstiilit, J.F. by Finlayson –malliston, Tom of Finland by Finlayson –malliston, Familon-tyynyt ja –peitteet, kankaat, edulliset Tehtaanmyymälä-tuotteet ja tyynyjen ja peitteiden kierrätyspalvelun. Ihanaa vuodesta 1820.
www.finlayson.fi

FINSK
Fredrikinkatu 24
FINSK on suomalaissyntyisen Julia Lundstenin Lontossa vuonna 2005 lanseerama kenkäbrändi, jonka estetiikkaa kuvastaa erilaisten nahkalaatujen yhdistäminen veistoksellisiin puukorkoihin. Kengät ovat arkkitehtuurillisia ja designiltaan ajattomia.
www.finsk.com

FLORAMORE
Museokatu 24
Floramore toteuttaa unelmia kukkien avulla. Kukkasidonnan kursseja, näytöksiä ja kimppuja tilauksesta. Ihana Helsingin aikana liikkeessä mukavaa ohjelmaa ja kukkasidontatöitä kaikkien iloksi.
www.floramore.fi

 

 

FRANKI/IE
Iso Roobertinkatu 17-19
Frank/ie on suomalaissuunnittelijoiden oma designliike, joka myy eettisesti kestävää, lähellä tuotettua muotia. Tiskin toiselta puolen on mahdollista tavata suunnittelijat tuotteiden takaa. Frank/ien kollektiiviin kuuluvat: Jatuli, KIKS, Kuula + Jylhä, Miia Halmesmaa, Mori Collective, Uhana Design ja Vejits.
www.frankie.fi

 

JOHANNA GULLICHSEN
Fredrikinkatu 18
Johanna Gullichsen on suomalainen tekstiilialan yritys, jonka kivijalkaliike sijaitsee Punavuoressa. Brandin ydin perustuu laadukkaisiin, luonnonmateriaaleista kudottuihin kankaisiin, joissa toistuvat geometriset kuviot ja raikkaat värit. Kankaiden lisäksi yrityksen valikoimiin kuuluu sisustustuotteita, laukkuja ja persoonallisia lifestyletuotteita.
www.johannagullichsen.com

HALTI HELSINKI STORE
Keskuskatu 7
Haltin lippulaivamyymälä sijaitsee Helsingin keskustan sydämessä. Upea sijainti yhdistettynä tarkoin harkittuihin visuaalisiin yksityiskohtiin tarjoaa erityisen ostoselämyksen sekä tuo esille Halti brändin parhaalla mahdollisella tavalla. Tervetuloa inspiroitumaan ulkona liikkumisen nautinnosta ja tutustumaan
monipuoliseen lajikirjoon soveltuvaan tuotevalikoimaan!

www.halti.fi

HELLA & HERKKU
Museokatu 15
Pieni puoti täynnä laadukkaita ja huolella valittuja pientuottajien tuotteita Italiasta ja muista Välimeren maista. Valikoimassa mm. italialaisia pizza- ja pastajauhoja, palkittuja oliiviöljyjä ja balsamicoja, artesaanipastoja ja risottoriisejä, kastikkeita, säilykkeitä, mausteita ja paljon muuta. Lisäksi keittiöpyyhkeitä ja servettejä, keittiötarvikkeita ja astioita.
www.facebook.com/hellajaherkku/

J-NEN
Ateneuminkuja
Liikkeestämme löytyy laaja valikoima The MASAI mallistoa. The MASAI on nuorekas ja trendikäs, missä on käytetty vain ja ainoastaan luonnon materiaaleja. Naistenvaateliike J-NEN on perustettu vuonna 1996. Vaatemallistomme on suunnattuu aikuisille, muotitietoisille naisille. Valikoimassamme on tunnettuja Design mallistoja, missä kankaina vain luonnon materiaalit: pellava, puuvilla, silkki, bambu. Meiltä löydät koot 40-56.
www.vaateliikej-nen.fi

KARKKIKAUPPA SWEETHEART
Uudenmaankatu 32
Karkkikauppa Sweetheart on sekoitus Peppi Pitkätossua ja Pariisia.  Myynnissä ihania herkkuja eri puolilta Eurooppaa.  Sweetheart suosittelee käsintehtyä merisuolatoffeeta tai käsintehtyjä vaahtokarkkeja. 
www.sweetheart.fi

 

KATRI NISKANEN
Bulevardi 15
Katri Niskanen on yksi Suomen tunnetuimpia vaatesuunnittelijoita. Niskasen mallistoista löytyy asuja niin arkeen kuin juhlaan. Sesonkimalliston lisäksi putiikilla on myynnissä suosituimpia klassikkotuotteita.
www.katriniskanen.com

 

LIIKE
Fredrikinkatu 24
Liike on vuodesta 2000 esitellyt suomalaisia suunnittelijavetoisia muotimerkkejä. Valikoimissa vaatteita ja asusteita miehille ja naisille.
www.liike-shop.com

 

LINDEX
Aleksanterinkatu 15
Lindex on yksi Pohjois-Euroopan johtavista muotiketjuista. Lindexillä on yli 490 myymälää 18 markkinalla. Lindexin liikeidea on tarjota inspiroivaa ja hintansa arvoista muotia. Valikoimaan kuuluu useita eri kokonaisuuksia naisten alusvaatteita,
naistenvaatteita ja lastenvaatteita.
www.lindex.com/fi/

MADEBY HELSINKI
Katariinankatu 3
MadeBy Helsinki on kädentaidon ammattilaisten muodostama kollektiivi, jonka raikas myymälä tarjoaa uudenlaisen käsityön, designin ja taiteen kohtaamispaikan. Tuotevalikoimassa on uusia ideoita, ajattomuutta sekä vastuullista ja ekologista lähituotantoa.  
http://madeby.fi/info/madeby-helsinki

MARIMEKKO ALEKSINKULMA
Aleksanterinkatu 50
Aleksinkulma on ainut täysin muotiin, asusteisiin ja laukkuihin painottunut Marimekkomyymälä loistavalla sijainnilla ja nuorekkaalla ilmapiirillä. Laaja valikoima uutuuskenkiä ja laajin valikoima muotia. 

MARIMEKKO MIKONKATU
Mikonkatu 1
Mikonkatu on Marimekon lippulaivamyymälä, jossa on kaikki tuotelinjat esiteltynä;
muoti, koti, laukut, asusteet ja lastentuotteet. 

www.marimekko.com 

MIIA MAGIA DESIGN ATELJE
Punavuorenkatu 7
Miia Magia Design -korut tunnetaan minimalistisesta tyylikkyydestä ja perinteitä rikkovista materiaalivalinnoista. Korut suunnittelee ja valmistaa Helsingissä ja Tukholmassa edustava vaatetusalan artesaani-korusuunnittelija Miia Magia. Miia Magia tunnetaan myös dj:nä ja meikkitaiteilijana.
Ateljeen ovet ovat avoinna Ihana Helsinki-tapahtuman yhteydessä!
www.miiamagia.com

Momono_kuva_colours-2.jpg

MOMONO
Annankatu 12
Design - Art - Vintage
Inspiroidu uudesta ja vanhasta. Yllätyksellistä ja yhteensopivaan sisustukseen ja elämään. 
www.momono.fi

MUOTIKUU
Fabianinkatu 14
Tyylikkäitä vaatteita vuodesta 1992. Vaatteet valmistetaan pääsääntöisesti omassa tehtaassa, joka sijaitsee Suomessa, Turun keskustassa. Muotikuun ihastuttavan oman malliston lisäksi meiltä löydät tyylikkäät eurooppalaiset vaatteet, korut, kengät ja asusteet arkeen sekä juhlaan.
muotikuu.fi

 

 

MY O MY
Aleksanterinkatu 36
Stella McCartney, Kenzo, Theory, Diane von Furstenberg, Acne Studios, Zadig & Voltaire, IRO, Rag & Bone, Vince, Sonia by Sonia Rykiel, Alexander Wang, MSGM, Tsumori Chisato…
www.myomy.fi/

 

MÅLA & MORE
Museokatu 34
måla & more – ihanien värien, maalien & käsillätekemisen sisustusmaailma!
måla & more on sisustusvärien erikoisliike:
• nnie Sloan tuotteiden edustaja ja maahantuoja Suomessa
• Chalk Paint™ decorative paint by Annie Sloan -jälleenmyyjä
• Huonekalu-, sisustus- ja koristemaalauskursseja sekä tapahtumia
• Väri- ja sisustuskonsultointia

www.malaetmore.fi

Nanso_Tasa_Logo_2014.jpg

NANSO STORE
Mikonkatu 2
Nanso pukee käyttäjänsä reippaaseen arkityyliin niin toimistoon kuin vapaa-ajan menoihin. Tuotteiden selkeä muotokieli ja pirteät värit henkivät kesän raikkautta ja energiaa. Heittäydy Nanson matkaan!
nansoshop.com

NIDE
Fredrikinkatu 35
Kirjakauppa.
Bookstore.
Bokhandel.
書店。
Olemme valikoineet kaupan tuotteet huolella, rakkaudella kirjaa kohtaan.  

nidekauppa.fi

 

Pore_logo.jpg

PORE
Korkeavuorenkatu 3
PORE HELSINKI shop:in kokoelmassa on sisustustuotteita ja asusteita; designia ja käsityönä tehtyjä uniikkituotteita. Kokoelma sisältää huolella valittuja poimintoja eri mallistoista. Edustamamme merkit ovat ajassa olevia brandituotteita sekä tuntemattomampia tuttavuuksia. Yhteistä kaikille tuotteille on ajaton kauneus, laatu ja kestävyys. Ne ovat meille ensiarvoisen tärkeitä kriteereitä tuotteita valittaessa.
www.porehelsinki.fi

R-COLLECTION
Ateneuminkuja
Rockseri Oy on Kajaanilainen perheyritys, joka on toiminut jo vuodesta 1978. Yritys tunnetaan parhaiten ajattomasta R-Collection-vaatemallistostaan, jonka tunnetuimpia tuotteita ovat jo klassikkoaseman saavuttanut anorakki ja alkuperäiset Suomi-verkkarit. Rockserilla on verkkokaupan ja Kajaanin tehtaanmyymälän lisäksi myymälät Oulussa, Rovaniemellä, Joensuussa ja Helsingissä. Uusi myymälä juuri avattu Fredrikinkatu 34!
www.r-collection.com

REPUBLIC OF FRITZ HANSEN
Yrjönkatu 12-14
Valikoimiimme kuuluu Republic of Fritz Hansenin laadukkaiden huonekalujen ja valaisimien lisäksi, Montanan säilytysjärjestelmä, Louis Poulsenin valaisimet, sekä suomalaisten Woodnotesin ja Rootsin matot. Myymälästämme löytyy lisäksi valikoima sisustus – ja pientavaroita, pääasiassa tanskalaisilta toimittajilta, kuten Menu, Georg Jensen, Design Letters ja Rosendahl.
www.facebook.com/rofhsuomi/

RIL´S CONCEPT STORE
Pohjoisesplanadi 25
Ril’s on palkittu, suomalainen vaatemerkki, jonka mallistoissa näkyy ajaton eleganssi, puhtaat linjat sekä moderni ajattelu. Laadukkaat tuotteet on suunniteltu niin arkeen kuin juhlaankin.
www.rils.com

 

RUSLANIA
Bulevardi 7
Ruslania on 30 vuotta Helsingissä toiminut kirjakauppa, joka myy venäläistä kirjallisuutta suomeksi ja venäjäksi, musiikkia, elokuvia, oppikirjoja, juomia, makeisia ja paljon muuta. 

Erikoistarjouksessa IhanaHelsinki – viikolla ihastuttavia maatuskoja kukkakuvituksella.
ruslania.com

 

RÖÖPERIN TAIDESALONKI
Iso Roobertinkatu 29
Vaihtuvat näyttelymme tarjoavat visuaalisia, auditiivisia ja kinesteettisiä taide-elämyksiä ja esittelevät sekä kotimaisten että ulkomaalaisten taiteilijoiden nykytaiteen teoksia ennakkoluulottomasti genrestä ja teemasta toiseen.  Galleriakaupassa on esillä mm. Jari Järnströmin, Päivi Hitsasen, Thierry Noirin ja Amoussou Artin teoksia. 

SALON PEPE ÅHMAN
PÅ Parturi-Kampaamo Helsingin keskustassa Mikonkadulla on palvellut asiakkaitaan saman kadun varrella jo vuodesta 1976. Liike muutti vuoden 1998 kesällä Mikonkatu 1:stä Mikonkatu 6:een, josta on vuosien mittaan syntynyt tyylikäs ja arvostettu kampaamo. 
www.salonpepeahman.fi

SILVER ART JA FABER ART
Korkeavuorenkatu 3
Silver Art ja Faber Art ovat erikoistuneet yksilöllisiin hopea- ja kultakoruihin. Meiltä löydät tyylikkäät SAC- hopeakorut, taidelasit ja käsintehtyjä kultakoruja.  Teemme myös korujen korjauksia ja muodistuksia. 
www.faberart.fi
www.silverart.fi
 

SOLO SOKOS HOTEL TORNI HELSINKI
Yrjönkatu 26
Solo Sokos Hotel Torni on Helsingin ensimmäinen pilvenpiirtäjä ja edelleen yksi Helsingin tärkeimmistä maamerkeistä. Solo hengessä yksilöllinen monille, talo joka on asettanut aivan oman palvelustandardinsa. Monipuolinen ravintolamaailma palvelee majoittuvien asiakkaiden lisäksi myös kaupunkilaisia laajalla tarjonnallaan. Kukapa ei haluaisi ihailla kaunista Helsinkiämme Ateljee Barista drinkkejä nauttien. 

www.sokoshotels.fi

 

TAIDESALONKI PIIRTO
Uudenmaankatu 7
Taidesalongin näyttelyt vaihtuvat kuukausittain. Kahdessa tasossa sijaitsevissa tiloissa. Toukokuussa, maalauksia; Kitte Brück-sekatekniikalla & Seija Loive -öljyväri. Studiossa: Tapani Piirto –öljyväri. 
 www.piirto.com 

 

 

WESTERBACK
Keskuskatu 5
Westerback on alansa johtava sveitiläisten arvokellojen sekä kotimaisten ja ulkomaalaisten jalokivikorujen jälleeenmyyjä Suomessa. Liikkeen historia Helsingissä ulottuu aina vuoteen 1897. Kellojen ja korujen lisäksi myymme arvokynät ja hopeatuotteet. Palvelemme myös kello- ja kultasepän töiden kanssa. 
www.westerback.fi

 

VOFFELI & KAFFELI
Museokatu 11
 

zio_logo.jpg

ZIO
Aleksanterinkatu 15
Zio on multibrand concept, joka edustaa Suomessa 20 suunnittelijaa ja merkkiä. Luotamme ainutlaatuiseen suunnitteluun ja persoonalliseen tyyliin. Viisi liikettämme pääkaupunkiseudulla kattavat naisten, miesten ja lasten jalkineet sekä upeat nahkalaukut arkeen ja juhlaan.

www.zio.fi

 

 

RAVINTOLAT & KAHVILAT

 

A21 DECADES
Annankatu 21
A21 is a passion for flavours and a destination for anyone looking for something out of the ordinary. Cocktails are culinary experiences. The philosophy of A21 underlines the culinary art of making cocktails. At A21 a cocktail is more than just a skillful mix of the purest ingredients - it is also a story inspired by moments around us, history and the original tastes of different cultures around the world, especially from Finland.
www.a21.fi

AITO
Museokatu 29
Aito on pieni ja intiimi, mutkattoman palvelun kortteliravintola Helsingin Töölössä. Tarjoilemme vieraillemme puhtaista ja tuoreista raaka-aineista valmistettua konstailematonta ja rehtiä ruokaa sekä sydämellistä ja ystävällistä palvelua, unohtamatta rentoa ja välitöntä tunnelmaa. Meille tärkeintä on aina vieraidemme tyytyväisyys ja iloinen mieli. 
www.ravintola-aito.fi

 

AURINKOTERASSI
Eteläesplanadi 24
Aurinkoinen jättiterassi ydinkeskustassa, Svenska Teaternin vieressä.
After work, street food, tapas, GT-klubi, DJ´s. Avoinna joka päivä.
www.rymy-eetu.fi

 

BBQ HOUSE
Urho Kekkosen katu 1, Kauppakeskus Kamppi 1.krs
BBQ House on eteläamerikkalaistyylinen pihviravintola, joka tarjoaa parhaista kotimaisista ja ulkomaisista raaka-aineista valmistettuja makunautintoja upeassa miljöössä. Ravintolassa soi lattarimusiikki ja tuoksuu laavakivigrillissä kypsennetty pihvi. Tunnelma on konstailematon ja rento, ruokalista kattava ja joustava; asiakas saa itse rakentaa annoksensa oman makunsa mukaan. Listalta löytyy myös lounasvieraita ilahduttavia vaihtoehtoja. Kesäisin suosittu terassi aukeaa Kampin kauppakeskuksen ja Tennispalatsin väliin.
www.raflaamo.fi/fi/helsinki/bbq-house

 

BRAVURIA KAMPPI
Salomonkatu 1
Bravuria on italialainen, nuorekas ja rento ravintola keskellä Kamppia. Tarjoamme herkullista itsetehtyä pastaa, Josper-puuhiiligrillissä valmistettuja meheviä herkkuja, pizzaa, salaatteja ja antipasteja sekä suussa sulavia italialaisia jälkiruokia. Aurinkoinen terassimme
kutsuu viihtymään ja seuraamaan ohikulkevaa ihmisvilinää

www.bravuria.fi

BULEVARDIN KAHVISALONKI
Bulevardi 1
Bulevardin kahvisalonki on pieni perheyritys josta saat aamiaista, lounasta, oman konditorian makeita ja suolaisia herkkuja sekä erilaisia juomia.  Erikoisuutenamme on laaja valikoima gluteenittomia tuotteita.  Järjestämme erilaisia musiikkitapahtumia sekä taidenäyttelyitä tiloissamme. Terassimme avautuu Bulevardin sekä Mannerheimintien puolelle ja kahvilassamme on a-oikeudet. Kahvilasta löytyy myös wifi asiakkaille.
www.bulevardinkahvisalonki.fi

CASA LARGO
Asema-aukio 2
Casa Largo on espanjalainen ravintola Helsingin ytimessä. Casa Largossa voirennosti istua iltaa baarissa tai nauttia espanjalaisin reseptein tehtyä ruokaa pitkän tai lyhyen kaavan mukaan. Tapakset käyvät hienosti pieneen nälkään, mutta niistä voi koota myös kokonaisen aterian. Casa Largossa viihdytään myös terassilla, jossa voi ihmetellä ympäröivää kaupungin sykettä ja kuhinaa.
www.casalargo.fi

 

 

FREEDOM
Mäntymäki 2 (Töölö)
Freedom on hyvän tuulen kesäterassi  Olympiastadionin kupeessa. Aurinkoiset terassit kahdessa kerroksessa. Karaoke, Silent-disco, kesäklubit...
www.freedombar.fi

 

 

GRANDE GRILL
Aleksanterinkatu 15
 Grande Grill for steaks lovers! Uudistuneelta ruokalistalta löytyy mm. reiluja salaatteja, alkupaloja ja burgereita. Isompaan nälkään ribsejä, meheviä sisäfileepihvejä ja herkullisia kana-annoksia. Lounaalla on tarjolla päivittäin vaihtuva monipuolinen lounaslista. Tule nauttimaan Grande Grillin reiluista annoksista ja rennosta tunnelmasta! Katettu terassi tarjoilee 4:n keittiön herkkuja ja kesäiltaisin livemusaa! Tervetuloa!
www.rafla.fi/grandegril

 

 

IGUANA
Keskuskatu 4 ja Mannerheimintie 12
Tex-mex:iä, pastoja, pizzoja, salaatteja, margaritoja ja mojitoja aamusta yömyöhään. Keittiö auki valomerkkiin asti joka päivä!
www.iguana.fi

 

 

 

KAPPELI
Eteläesplanadi 1
Kappeli, Espan helmi on yksi Helsingin vanhimmista ravintoloista ja sijaitsee Esplanadin puistossa. Ravintola koostuu suomalaiseen ruokaan painottuvasta ravintolasta, kahvilasta sekä yhdestä Helsingin suurimmista kesäterasseista. Kappelin kesäterassin edessä sijaitsee Espan lava jossa kesäisin elävää musiikkia joka päivä maanantaista lauantaihin.
www.kappeli.fi

 

KARL FAZER CAFÉ KLUUVIKATU
Kluuvikatu 3
Jo vuodesta 1891 Kluuvikadulla sijainnut Karl Fazer Café on modernin klassinen kahvila, jossa voit kokea makuelämyksellisen aamiaisen, lounaan tai kahvihetken. Samalla se on myös pökerryttävän ihana herkkukauppa, josta löydät makeita vaihtoehtoja niin lahjaksi kuin omaan herkutteluun.
www.fazer.fi/karlfazercafe

 

 

KIILA FOOD & BAR
Kalevankatu 1

 

 

KITTY'S PUBLIC HOUSE
Keskuskatu 6
Kitty´s Public house Citykäytävässä. Mahtavahanaolut ja siiderivalikoima, josta varmasti löytyy jokaiselle sopiva juoma. Erikoisuutena Real Ale, aito brittiläinen tuoreolut. Brittipubi ei olisi brittipubi ilman kunnon pöytäpelivalikoimaa ja darts-taulua.
www.oluthuone.fi

 

LA FAMIGLIA
Keskuskatu 3 
Tervetuloa nauttimaan reiluista amerikan-italaisista annoksista ja raikkaista juomista kodikkaaseen La Famigliaan. Yli 100-paikkainen, osittain katettu terassimme on viihtyisä vehreä keidas Helsingin vilkkaimman kävelykadun varrella. Terassilla on ruokailumahdollisuus ja pöytiintarjoilu. Terassi on aina avoinna ravintolan valomerkkiin saakka. 
https://www.raflaamo.fi/fi/helsinki/la-famiglia-helsinki

LEBONKIN KATTOTERASSI
Yrjönkatu 24
Keskustan ainoa Open Air –kattoterassi. Tanssi kesäyössä aamuneljään saakka! 
VIP-lounge, pöytävarausmahdollisuus. 
www.lebonk.fi

 

MANALA
Dagmarinkatu 2
Manala on kaikkien tuntema kohtauspaikka, siellä viihtyvät niin kulttuuriväki kuin instajulkkikset sulassa sovussa hyvän ruoan äärellä. Keittiön aukioloajat ovat Suomen olosuhteissa erikoiset – ruokaa saa ke-la klo 03.30 asti ja muinakin päivinä puoleen yöhön asti. Manala ja Manalan terassi ovat avoinna joka päivä, kesät talvet, yöhön asti!
www.botta.fi

 

MEMPHIS KAMPPI
Urho Kekkosen katu 1, Kauppakeskus Kamppi
MemphisKamppionmoderni, rento ja hauska juoma- ja seurusteluravintola kaupungin sykkeessä, Kampin Keskuksessa. Värikäs baari ja hyväntuulinen raikas ruoka kokoavat kaupunkilaisia yhteen kellonajasta riippumatta. Mojitobar on ravintolan sydän.  Viihtyisyys ja leikkisyys ovat meille tärkeitä, sillä haluamme omalta osaltamme olla tekemässä maailmasta hauskemman ja iloisemman paikan elää.
www.memphis.fi

MICHEL - DINER & COCKTAIL
Mikonkatu 4
Michelissä vietetään aikaa, viihdytään, nautitaan miljööstä, seurasta, ihmisistä, ruoasta, juomasta ja musiikista.
Michelin ruoka on raikasta, tuoretta, runsasta, helposti lähestyttävää – mutkatonta. Nuorekasta, modernia, kaupunkilaista, ajanhengessä olevaa, mausteista, maukasta, herkullista, yllättävää, innostavaa, iloista. Se saa hymyn kasvoille ja herättää keskustelua. Sen parissa aika lentää ja arki vaihtuu juhlaan.
www.raflaamo.fi/fi/helsinki/michel-diner-cocktail

MORRISON´S
Ateneuminkuja
MorriSon's Helsingin Ateneuminkujalla tarjoilee suuria annoksia Amerikan tyyliin – Biggest Burgers in Town!
Burgereita, salaatteja, pihvejä – Amerikan malliin suurta ja näyttävää sekä tietenkin maistuvaa! Tilaa kannattaa jättää myös jälkiruoalle, vaikkapa herkulliselle Ben & Jerry’s jäätelölle!
www.rafla.fi

OFICINA
Mannerheimintie 5 (Kaivopiha)
Oficina on yllätyksellinen ja sosiaalinen ravintolakokemus, täynnä Latinalaisen Amerikan seikkailuntäyteisiä makuelämyksiä, värikkäitä drinkkejä ja jännittäviä kohtaamisia. Oficina tarjoaa syntisen hyviä nautintoja; ruokaa, juomaa ja hyvää seuraa.
www.oficina.fi

O´LEARYS FORUM
Yrjönkatu 27
 Amerikkalainen urheiluravintola, ravintolassa rentoa palvelua ja hyvää ruokaa. 38 telkkaria ja mukava terassi (terassilla myös telkkari). Ravintola sopii kaikenikäisille. Tervetuloa nauttimaan!
www.olearys.fi/forumhelsinki

 

PIZZERIA & SPAGETTERIA MORRISON'S
Aleksanterinkatu 15
MorriSon’sit ovat tunnettuja maukkaista ja reiluista annoksistaan, nopeasta ja ystävällisestä palvelusta, reippaasta ja rennosta meiningistä.
Aleksin pihalla tarjoillaan nyt Amerikan tyyliin Italian makuja- reiluja pizzoja tuhdeilla täytteillä, maukkaita spagetteja, MorriSoneista tuttuja kana-annoksia ja salaatteja. Listalla yhdistyy myös pizzat jo legendaarisiin burgereihin- PizzaBurgereina! Pizzeria & Spagetteria annosten kanssa nautitaan kunnon jenkkipirtelöitä kaikilla herkuilla. Katettu terassimme tarjoilee 4:n keittiön herkkuja ja kesäiltaisin livemusaa! Tervetuloa!
www.rafla.fi/pizzeria-morrisons/fi/etusivu

PUBLIC CORNER
Mikonkatu 15
Laajalla olut, siideri ja viinivalikoimalla varustettu ravintola, aurinkoisella terassilla. Ravintolassamme on pöytiintarjoilu myös terassilla, sekä mahtava BarMenu snacklista. S-etukortilla mahtavia tarjouksia!
www.raflaamo.fi/fi/helsinki/public-corner-mikonkatu

RAFFAELLON TERASSI
Aleksanterinkatu 46
Wanha Kauppakuja on saanut uuden arvoisensa ilmeen. Koko Raffaellon Terassi, Eteläesplanadilta Aleksille, kutsuu viihtymään aamusta pikkutunneille. Erilaiset ravintolamme terassin ympärillä tarjoilevat ruokaa aamiaisesta illalliseen, voit piipahtaa virkistäytymään hetkeksi, pois kaupungin hulinasta. Iltaisin Raffaellon Terassi täyttyy ääriään myöten – bilebändit ja DJ nostavat tunnelman katt... taivaaseen. Tämä legendaarinen hulina on itse koettava!
www.raflaamo.fi/fi/helsinki/raffaellon-terassi
 

ROASBERG
Mikonkatu 13
Rento meininki Helsingin sydämessä, kansainvälisellä twistillä! Uniikki paikka, jossa jokaiselle jotakin!
www.roasberg.fi

ROBERT’S COFFEE CITYKÄYTÄVÄ
Aleksanterinkatu 21
Kahvila, joka on aina auki! Tilava, tunnelmallinen kahvila Helsingin ytimessä.

ROBERT’S COFFEE NETCUP
Aleksanterinkatu 52
Aurinkoinen terassikahvila Aleksanterinkadun sykkeessä Helsingin ydinkeskustassa.

ROTTERDAM
Tennispalatsinaukio 4
Kampin keskuksessa sijaitseva Bierhuis on välitön hauskanpidon satama, jossa juttu lentää ja tuopit kolahtelevat. Rotterdamin muhkean baaritiskin takaa löytyy laatuolut poikineen. Tusinan hanaoluen ja kymmenien pullo-oluen valikoima kattaa useimmat Suomesta saatavat hollantilaisoluet sekä tarjoaa edustavan otoksen muita kansainvälisiä ja kotimaisia makuja.
www.raflaamo.fi/fi/helsinki/rotterdam

SANTA FÉ
Aleksanterinkatu 15
Santa Fé on eksoottinen tuulahdus Meksikosta keskellä Helsinkiä. Mausteiset ruoat ja raikkaat margaritat ovat valloittaneet pohjoisen sydämet. Tex Mex -ruoan lisäksi ruokalistallamme on myös Cajun-keittiön herkkuja ja Barbeque-annoksia. Nachot, tortillat ja burritot kuuluvat tex mexin perusvalikoimaan.  Santa Fén katettu terassi tarjoilee 4:n keittiön herkkuja ja kesäiltaisin livemusaa! Tervetuloa!
www.rafla.fi/santafe

SIS. DELI KESKUSTA
Kalevankatu 4
SIS. DELI ULLANLINNA JA
Korkeavuorenkatu 6
SIS. DELI PUNAVUORI
Pursimiehenkatu 7
Sis. Deli tarjoaa laadukkaita, lähellä tuotettuja, terveellisiä sekä ennen kaikkea herkullisia aterioita ja delituotteita mukaan vietäväksi tai paikan päällä nautittavaksi. Raaka-aineet hankitaan läheltä, tutuilta tuottajilta, aina kun mahdollista luomua suosien. Meiltä löydät niin raikkaat smoothiet, laadukkaat erikoiskahvit, terveelliset salaatit kuin oman leipomomme herkulliset leivonnaiset. Aamuisin katamme pöytään aamiaisbuffetin ja Punavuoressa arkisin salaattipöydän.
www.sisdeli.fi

STONE'S
Keskuskatu 4
Stone´s tuo elämästä nautiskelevien ulottuville parhaista lähitoimittajien raaka-aineista valmistettuja burgereita sekä kattavan valikoiman erikoisoluita vaativampaankin makuun. Ruoassa ja juomassa painotetaan paikallisuutta ja luomua, sillä asiakkaille halutaan tarjota aitoja makuelämyksiä. Keittiö palvelee joka ilta valomerkkiin asti. Vakituisten juomien lisäksi tarjolla on paljon vaihtuvia kausituotteita sekä pieniä eriä erikoisoluita.
www.raflaamo.fi/fi/helsinki/stones

ST. URHO´S PUB
Museokatu 10
St. Urho´s Pubissa on tarjolla yli sadan olutmerkin lisäksi kunnon ruokaa, ei mitään perustoasteja vaan prässättyä häränrintaa, paistettua nieriää ja parsapizzaa. Urkissa hermo lepää, taustamusiikkina on vain puheensorina!
www.botta.fi

 

STORYVILLEN PUISTOTERASSI
Museokatu 8
Viihtyisä keidas Eduskuntatalon vieressä. Street food -hiiligrilli ja live-musiikkia joka päivä. Pöytävarausmahdollisuus.
www.storyville.fi

SUBURRITOS
Yrjönkatu 21
Suburritos is all about giving you a unique Mexican Cuisine experience, by delicious and remarkable fresh food and drinks.
suburritos.fi/

TONY’S STREET BAR
Bulevardi 7
Nopeaan syömiseen ja antipastoihin keskittynyt Tony’s Street Bar palvelee katutasossa, Tony’s delin yläkerrassa. Herkullisten antipastojen lisäksi meillä on tarjolla itseleivottuja levypizzoja, täytettyjä focaccioita ja salaatteja.
www.tonysdeli.fi

VIRGIN OIL CO
Mannerheimintie 5
Italialainen ruokaravintola sekä live-clubi. 125-paikkainen aurinkoinen terassi jossa voi nauttia lounaan tai ala carte listan antimia.
www.virginoil.fi

 

VLTAVA
Elielinaukio 2
Vltava on suurenmoinen tšekkiläinen ravintola Elielinaukiolla Helsingin sydämessä. Yli 100-vuotiaan jugendrakennuksen neljä kerrosta tarjoavat tunnelmallisen ympäristön tutustumisille, tapaamisille, kokouksille, seurustelulle ja hauskanpidolle maailman parhaiden oluiden ja tšekkiläisten ruokien siivittämänä. Vltava on kuuluisa After Office clubeistaan: Maanantaisin Suomen suosituin Baaripähkinä, Toive-tiistaisin bändi soittaa sitä mitä sinä haluat, keskiviikkoisin Muzika Vltava ja ohjelmat aina klo 19.00. 
www.vltava.fi 

 

ØLHUS KØBENHAVN
Kalevankatu 3
Pohjoismaisiin pienpanimoihin keskittyvä olutravintola. 

www.oluthuone.fi/oluthuoneet/olhus-kobenhavn

  

MUSEOT, TAIDETALOT & MUUT

 

ANNANTALO
Annankatu 30
Avoinna ma–pe klo 9–20, la–su klo 10–16
Annantalo on lasten ja nuorten taidetalo Helsingin keskustassa. Annantalossa annetaan taideopetusta, pidetään näyttelyitä ja järjestetään tanssi- ja teatteriesityksiä. Annantalo toivottaa lapset ja perheet tervetulleiksi! Talon näyttelyihin on aina vapaa pääsy. Herkkuja vuorotellen kahvila Haitulasta sisältä ja Tropical Forest Cafésta pihalta.
www.annantalo.fi
www.facebook.com/annantalo/


ARKKITEHTUURIMUSEO
Kasarmikatu 24
Arkkitehtuurimuseo (ent. Suomen rakennustaiteen museo) on valtakunnallinen erikoismuseo. Sen tehtävä on tallentaa ja levittää tietoa arkkitehtuurista ja lisätä arkkitehtuurin ymmärrystä niin suuren yleisön kuin asiantuntijoidenkin parissa. Museo toimii siltana arkkitehtuurin ja sen käyttäjien välillä ja toisaalta alan ammattilaisten yhdyssiteenä sekä kansallisessa että kansainvälisessä vuorovaikutuksessa. Toiminta painottuu vuoden 1900 jälkeiseen arkkitehtuuriin.
www.mfa.fi
www.facebook.com/Arkkitehtuurimuseo

ATENEUMIN TAIDEMUSEO & MUSEOKAUPPA
Kaivokatu 2Ateneumin taidemuseo esittää maan rakastetuimmat klassikot uudessa valossa. Suomen taiteen tarina -näyttely nostaa esiin uusia teoksia ja rinnastuksia, luoden samalla yhteyden niin Suomen kuin maailman historiaan. Museo tarjoaa lisäksi kokemuksellisia museokäyntejä, opastuksia ja inspiroivia työpajoja kaikenikäisille.
Löydä omat lempiteoksesi ja ihastu uusiin tuttavuuksiin. Ovemme Helsingin sydämessa ovat avoinna juuri sinulle. 
www.ateneum.fi

 

ESPAN LAVA
Esplanadin puisto, ravintola Kappelin edessä
Espan lava on keskellä Helsinkiä, Esplanadipuistossa sijaitseva, lasiseinäinen kesäestradi, jonka runsaasta ohjelmatarjonnasta voi nauttia ilmaiseksi. Espan lavalla on tapahtumia vapusta elokuun loppuun. Lavalla esiintyy kesäisin noin 200 esiintyjäryhmää Suomesta ja eri puolilta maailmaa. Espan lavalta kantautuvat usein jazzin, bluesin, kansanmusiikin ja rockin rytmit. Suomen pisimmäksi jazzfestivaaliksi kutsuttu Jazz-Espa sekä uutta kansanmusiikkia esittelevä Etno-Espa ovat vakiinnuttaneet paikkansa kesän ohjelmistossa. Espan lavan ohjelmisto ilahduttaa niin helsinkiläisiä kuin Helsingissä vierailevia matkailijoitakin. Espan lavan ohjelmatoiminnasta vastaa Helsingin kulttuurikeskuksen Savoy-teatterin yksikkö. 
www.espanlava.fi

 

DESIGNMUSEO
Korkeavuorenkatu 23
Designmuseo on suomalaisen muotoilun valtakunnallinen erikoismuseo. Designmuseo tutkii, kerää, tallentaa, dokumentoi ja esittää muotoilua Suomessa ja kansainvälisissä kiertonäyttelyissä. 

www.designmuseum.fi

HELSINGIN KAUPUNGINMUSEO
Aleksanterinkatu 16
Helsingin kaupunginmuseo on maailman ainoa museo, jonka aiheena on Helsinki. Keskiössä ovat kaupunkilaisten omakohtaiset kokemukset ja tavallinen arki, jota museon esineet ja valokuvat heijastavat. Kiss-kiss-karkkipaperi, natiseva heteka ja valokuva kotilähiön pihalta ovat museossa kallisarvoisia aarteita. Helsingin kaupunginmuseo sijaitsee Senaatintorin kulmalla kaupungin vanhimmissa kortteleissa ja sinne on aina vapaa pääsy. Kaupunginmuseossa jokaisella on mahdollisuus rakastua Helsinkiin. 
www.helsinginkaupunginmuseo.fi/

MUKA TYÖHUONE
Museokatu 42
Vuonna 2012 perustettu luovan alan toimijoiden työhuonekollektiivi. Mukasta paikkansa on löytäneet niin opiskelijat kuin valmistuneetkin maisema- arkkitehdit, arkkitehdit, graafikot toimittajat ja yksi lääkärikin!
Mukassa on tiivis yhteishenki, joka kannustaa järjestämään yhdessä mm. työhuoneillallisia, katutapahtumia, kaupunkiviljelyä ja ekskursioita.
www.facebook.com/mukatyohuone

   Flower Chandelier, 2012 Choi jeong Hwa  (Kukkakruunu)  KUVA | Photo Petri Virtanen, Kansallisgalleria | Finnish National Gallery   

 

Flower Chandelier, 2012 Choi jeong Hwa (Kukkakruunu)
KUVA | Photo Petri Virtanen, Kansallisgalleria | Finnish National Gallery

 

 

NYKYTAITEEN MUSEO KIASMA
Mannerheiminaukio 2
Kiasmassa ihastutaan, vihastutaan, hämmästytään, vaikututaan ja viihdytään. Ohjelmistossa toukokuussa nykytaiteen kärkikaartiin kuuluvan brasilialaisen Ernesto Neton Boa-näyttely, suomalaisen Jani Ruscican monimediaalinen Conversation in Pieces, eteläkorealaisen Choi Jeong Hwan kekseliäistä installaatioista koostuva Happy Together ja moniaistisesti koettava uusi kokoelmanäyttely.
www.kiasma.fi/