Vuoden 2019 Ihana Helsinki -osallistujat päivitetään huhtikussa 2019.
Voit tutustua vuoden 2018 Ihana Helsinki -tapahtuman osallistujiin alla.

Museot ja taidetalot

 

 
 
 
ateneum_1500x400.jpg

ATENEUMIN TAIDEMUSEO

Kaivokatu 2

Ateneum on maan tunnetuin taidemuseo ja Suomen taiteen koti. Kuvamme ovat iskostuneet suomalaisten yhteiseen muistiin: rakastetut kokoelmamme kattavat aikakauden 1800-luvulta moderniin. Lisäksi nyt esillä Fantastico! Italialaista taidetta 1920-30 -luvuilta.

Löydä omat lempiteoksesi ja ihastu uusiin tuttavuuksiin. Ovemme Helsingin sydämessä ovat avoinna juuri sinulle. Tervetuloa!

www.ateneum.fi

 
designmuseo.jpeg

DESIGNMUSEO

Korkeavuorenkatu 23

Suomalaisen muotoilun valtakunnallinen erikoismuseo.

www.designmuseum.fi/fi/

 
MFA_Logo_vaaka_iso_Cmyk_C.jpg

SUOMEN ARKKITEHTUURIMUSEO

 Kasarmikatu 24

Helsingin keskustassa sijaitseva Suomen arkkitehtuurimuseo on maailman toiseksi vanhin arkkitehtuurimuseo. Museo kerää ja jakaa eteenpäin tietoa arkkitehtuurista ja sen roolista yhteiskunnassa. Museo toimii näyttelyiden, tapahtumien ja tutkimustyön keskuksena sekä arkkitehtuuriin ja kaupungistumiseen keskittyvien aiheiden keskustelufoorumina. Museolla on käytössään laaja asiantuntemus ja kattava arkisto. Se tarjoaa mahdollisuuden ymmärtää, miten menneisyytemme vaikuttaa aina tulevaisuuteen.

http://www.mfa.fi

 

 

 

 
luomus_fiseen_blue.jpg

KAISANIEMEN KASVITIETEELLINEN PUUTARHA

 Kaisaniemenranta 2

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha on osa Helsingin yliopiston Luonnontieteellistä keskusmuseota Luomusta, joka säilyttää ja ylläpitää luonnontieteellisiä kansalliskokoelmia sekä harjoittaa niihin liittyvää tutkimusta. Puutarhassa ja kasvihuoneissa on esillä monenkirjava ja kiehtova elävien kasvien kokoelma.

www.luomus.fi