Koe kahdeksan upeaa kukkateosta ja aisti keväistä tunnelmaa!

Tee keskustakierros ja yllätä samalla itsesi löytämällä matkalta uusia liikkeitä ja ravintoloita. Keskustan toimijat innostuivat kukkateemasta niin, että kokosimme kahdeksan erilaista tekijää toteuttamaan mitä ihmeellisimpiä ja valloittavimpia installaatioita. Mitä Annantalon Tropical Forest voi tarkoittaa Suomen kesässä? Mitä muodostuu 10 000 kukasta yleisön kokoamana Stockmannin Argoshalliin? Kuka toteuttaa pysäyttävämmän kukkateoksen Pohjoisesplanadin valopylväisiin? Tule ja ihmettele!

Kukkateokset rakentuvat 19.5. alkaen ja ovat yleisön nähtävillä 22.5. saakka.

 • Helsingin kaupunginmuseo: ISLET, Sederholmin piha, Aleksanterinkatu 16 
  • Tekijät: Päivi Raivio ja Daniel Bumann / RaivioBumann
   Lisäksi sisäpihojen kukkapylväiden kukat edustavat eri vuosikymmeniä
   toteutus Flora & Laura
    
 • Esplanadin kukitetut valopylväät, Pohjoisesplanadi
  • 19.5. klo 9-14 Kukka-alan ammattilaiset koristelevat pylväät -äänestä suosikkiasi! 
  • RUMPUJEN PÄRINÄÄÄÄ! Tänä vuonna Espan valopylväiden kukkakoristelukilpailussa annettiin huimat 619 ääntä, joista voittajalle 88 kpl. Äänestyksen voittivat Jämsän Ammattiopiston floristiikan opiskelijat teosnumerolla 11. Voittajatiimi pääsee risteilylle, sillä palkintona on Eckerö Linen risteilylahjakortti. Äänestäjien kesken arvottiin Rafla.fi:n 100 euron illallislahjakortti, jonka onnellinen voittaja on Teija Volanen Vantaalta. Ihana Helsinki onnittelee lämpimästi kaikkia voittajia!
 • Stockmann, keskustan tavaratalo, Argoshalli: #lahjakas
  Aleksanterinkatu 52. 
  • 19.5. Kukita kevät! Osallistu ja rakenna kanssamme 10 000 kukasta installaatio!
    
 • Annantalon puutarha: Tropical Forest, Annakatu 30.
  • Annantalon residenssitaiteilija Yvapurü Samaniego Bonnin, mahdollistajina Design District Helsinki & Annantalo feat. Kauniste
 • Kauppakeskus Forum, 1. kerros: Kukkivat kehykset, Mannerheimintie 14-20.
  • Kukkakauppa Markkanen, Susanne Kero, Heidi Hannula ja Jonna Mathisen
 • Kauppakeskus Kampin pääsisäänkäynti: Sisäänkäynti kevääseen, Narinkkatori.
 • Storyvillen puistoterassi: Storywood, Museokatu 8.
  • Storyvillen puistoterassin takana oleva kallioseinä kukkii
 • Kansallismuseon edusta: Uinuva puutarha, Mannerheimintie 34.
  • Floramore Oy, Tanja Lähdeaho ja Maarit Hakkarainen

Minne suuntaat matkoillasi ulkomaisessa pääkaupungissa?

Riitta Lassander
Toiminnanjohtaja, Helsinki City Markkinointi ry

Kun lomailet tai matkustat työasioissa ulkomailla, haluat varmaan tutustua maan pääkaupungin historialliseen keskustaan, Tukholmassa Gamla staniin, Kööpenhaminassa Strögetiin… Tuskin haaveilet käynnistä kauppakeskuksissa, jotka ovat kymmeniä kilometrejä keskustasta uusien asuinalueiden keskellä.

Uskomme tavoittavamme maan sielun parhaiten sen pääkaupungin keskustan vanhoilla kaduilla, esplanadeilla ja puistoissa, missä myös kaupungin omat asukkaat viihtyvät ja viettävät aikaansa. Keskustoissa on pieniä, palvelevia kivijalkakauppoja, kahviloita ja ravintoloita terasseineen ja keskustatavarataloja. Jo ajatus Harrodsista tai Lafayettesta vie meidät mielikuvissamme Lontooseen tai Pariisiin.

Milloin olet viimeksi nauttinut Helsingin keskustasta, omasta pääkaupungistasi kaikessa rauhassa, tutustunut uusiin alueisiin, joissa et ole ehkä koskaan käynyt, ihaillut kauniita, vanhoja rakennuksia, istahtanut terassille katselemaan ohikulkevia ihmisiä, leikkinyt olevasi ulkomailla, turistina omassa kaupungissasi? Kevään tuodessa lämpimät säät ja Ihana Helsinki –tapahtuman kukittaessa kaupungin kannattaa tulla viihtymään keskustaan, kun se on parhaimmillaan!

Helsinki City Markkinointi ry (HCM) on ydinkeskustan kiinteistöomistajien, yrittäjien ja Helsingin kaupungin yhteistyöelin. HCM jatkaa sotien jälkeen Aleksanterinkadun ensimmäisistä jouluvaloista  käynnistynyttä ydinkeskustan toimijoiden yhteistyötä. Tavoitteena on ylläpitää ja kehittää keskustan vetovoimaa ja tukea siellä toimivien kaupallista menestystä. HCM järjestää vuosittain Aleksin Joulukadun avajaiset, toukokuisen Ihana Helsinki –viikon ja sen yhteydessä Kauppojen Yönä tänä vuonna ensimmäistä kertaa Tour de Terrace –terassiseikkailun. HCM innostaa keskustan toimijoita yhteistyöhön. Elävä historiallinen kaupunkikeskusta on kaupunkilaisten olohuone ja koko maan näyteikkuna tänne tuleville matkailijoille. Voimme olla ylpeitä kaupungistamme.